Wyszukiwanie w pomocy

Wpisz w poniższe pole słowo kluczowe lub krótką frazę powiązaną z Twoim pytaniem, a nasz system wyszuka odnośne artykuły.

Wyszukaj

Błąd: „Jesteś już zalogowany z innego komputera...”

Jeśli próbujesz zalogować się na konto za pomocą urządzenia przenośnego lub komputera i otrzymujesz komunikat o treści „Jesteś już zalogowany z innego komputera”, oznacza to, że doszło do „zawieszenia sesji”.

Jest to często spotykana sytuacja w przypadku, gdy gracz pozostaje zalogowany na koncie, a następnie rozłączony na skutek restartu serwera. Zawieszenie sesji występuje również, gdy gracze po zakończeniu gry na urządzeniu przenośnym lub naszej stronie internetowej, zamykają aplikację lub naszą stronę bez wcześniejszego wylogowania się z konta przy pomocy przycisku „Wyloguj".

Jeżeli korzystasz z naszej aplikacji mobilnej lub logujesz się na stronie internetowej, pamiętaj, aby zawsze kliknąć „Wyloguj” przed jej zamknięciem. Żeby rozwiązać ten problem, prosimy o kontakt przy pomocy naszego formularza kontaktowego, co pozwoli nam na ręczne usunięcie zawieszonej sesji. Link do niego znajdziesz w menu „Pomoc” (w programie na komputerze), w sekcji „Kontakt” (na naszej stronie internetowej) lub wybierz w naszej aplikacji mobilnej „Ustawienia i narzędzia”, a następnie „Obsługa”.

Opinia

Czy ten artykuł zawierał odpowiedź na Twoje pytanie?

Powiązane artykuły pomocy